join-mailing-list

חדר השף

ניר צוק

ניר צוק

עף על זה/ ניר צוק

השבוע השף עף על עוף

גם אחרי שנים ארוכות בממלכת המטבח, עדיין אני חש צורך להתוודע לגילויים חדשים שמובילים לריגושים וחוויות אחרות. אז נכון שאני מכיר כל פינת מדף וכל תבלין במטבח, ועדיין, אני שמח שיש מקום לגילויים. אחרי הירקות, בשרים ושלל חומרי גלם טובים, יצא לי לאחרונה לגלות מחדש את העוף. הכל החל בעקבות שיתוף פעולה קולינארי ושמח עם חברת "משק ארצי", המשווקת עופות טריים ללא אנטיביוטיקה ותוספים. כך קרה, שלקראת העבודה המשותפת המרגשת יחד, הסתגרתי לי במטבח לכמה ימים עם עופות טריים רבים, עד שיצאתי משם שבע וטוב לב, ועם שלל מתכונים חדשים, מכל המינים והצבעים.

יש משהו מיוחד בעוף, עליו אפשר לומר שהוא באמת אחד המאכלים המלווה אותנו בכל גיל ושלב בחיים. זה מתחיל אצל תינוק, שאוכל מרק עוף עם כנפיים וירקות, טחון בבלנדר לאכילה נעימה וקלה. אחר כך זה ממשיך אצל ילדים, שקרועים על חזה עוף קלאסי ומצופה, הלוא הוא השניצל (ולצידו כוכבי הילדים הנוספים שהם לרוב צ'יפס וקטשופ…). ואז בהמשך, זה עובר לפרגיות, שטעימות לחיך המתבגר, ושניתן להכין בבית, או על האש. וזה ממשיך לבישולים ביתיים של כרעיים, שכיף לאכול עם המון תיבולים, או של עוף ממולא בכל טוב. עוד אהבה חובקת אצל רבים זהו עוף בגריל. צלוי, מתובל, ונימוח או קריספי בפה. יאמי.

בחגים האחרונים, סיפרו לי הקצבים בשווקים, הביקוש הרב ביותר היה לעוף טרי. אולי בגלל המחיר, אולי בגלל מהירות ההכנה ואולי בשל קלילותו לעומת הבשר. אצלנו, במתחם ביפו, תמיד אפשר לגלות בתפריטים מנות מיוחדות ואהובות של עופות בכל מיני סגנונות: סלט עוף, עוף ממולא, בלוטין עוף עם הפתעות, ועוד, כיאה למוזה ולהשראה של התקופה. אז מה נאחל? שיהיה סופ"ש נעים ומלא מעוף…

 

עוף בלוביה.  צילום: דודו אזולאי

עוף בלוביה.
צילום: דודו אזולאי

עוף בלוביה

המרכיבים:

2 בצלים

1 ק"ג לוביה

5 שיני שום פרוסות

10 כנפיים חצויות "משק ארצי"

1/2 צרור פטרוזיליה

2 כפות רסק גדושות

מלח, פלפל

קימל

כמון

1/2 ק"ג עגבניות טריות

אופן ההכנה:

  1. קוצצים דק את הבצל ומטגנים בסיר רחב עם מעט שמן זית, עד לשקיפות.
  2. קוטמים את 2 קצוות הלוביה וחותכים לחתיכות באורך כ- 5 ס"מ.
  3. מוסיפים את הלוביה, השום ואת כנפי העוף לבצל ומטגנים בחום נמוך כ- 5 ד'.
  4. קוצצים את הפטרוזיליה ומטגנים עימה כדקה נוספת. מסירים מהאש, מוסיפים את הרסק ומערבבים היטב.
  5. מתבלים במלח, פלפל, קימל, כמון ומטגנים כדקה נוספת.
  6. חותכים לקוביות את העגבניות הטריות ומוסיפים לסיר.
  7. מציפים במים חמים ומבשלים עד שהעוף מוכן.
2 תגובות ב“חדר השף
  1. מאת רחל חן:

    עוף זה עוף אבל היצירתיות עם לוביה גדול!
    מזכיר ריחות וטעמים של פעם סופשבוע מהנה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>