join-mailing-list

בצל צלוי

גלי לופו אלטרץ

גלי לופו אלטרץ

סגול כהה/ גלי לופו אלטרץ

בצל צלוי וטעים עם תבלינים ורטבים

בצל סגול הוא שורש נהדר, מתוק ועדין יותר מאחיו הלבן, ומתאים לא רק לסלט אלא גם לצלייה בתנור שמפיקה ממנו טעמים מתוקים ועדינים עוד יותר. שיטת ההכנה כוללת צלייה סגורה (בתבנית עם מכסה) בתיבול מינימאלי של שמן זית, חומץ בלסמי ורוזמרין, עד שהבצלים יתרככו. לאחר מכן, מסירים את הכיסוי, מתבלים בתערובת ארומטית של חרדל גרגרים עם סילאן, ונותנים לבצלים המרוככים מכת חום פתוחה שתקרמל את הסוכרים ותשחים את המנה.

אם כחלק מבראנץ' מעניין עם לחמים שווים וממרחים טעימים, או כמנת צד נוספת בארוחה – זו בהחלט חגיגה לאוהבי הבצל הצלוי!

צילום: גלי לופו אלטרץ

צילום: גלי לופו אלטרץ

בצל סגול צלוי בחרדל, סילאן ובלסמי

המרכיבים:

4-5 בצלים סגולים
1 כף שמן זית
1 כף חומץ בלסמי
1 ענף רוזמרין
1 כפית גדושה חרדל דיז'ון גרגרים
2 כפיות סילאן

אופן ההכנה:

1. קולפים את הבצל, חותכים את השורש ומיישרים את התחתית שיוכל לעמוד. חורצים צלב בחלקו העליון של הבצל, לא עד הסוף.
2. מניחים את הבצלים בתבנית (בעלת מכסה). שמים מעל את ענף הרוזמרין ומטפטפים על הבצלים שמן זית וחומץ בלסמי. מכסים וצולים ב-200 מעלות בתנור, 45 דק'.

3.  מערבבים בקערית חרדל וסילאן. פותחים את המכסה של התבנית ומחלקים את תערובת החרדל-סילאן בין הבצלים. מחזירים לתנור, ואופים לא מכוסה ל-25 דק' נוספות, עד שהבצל משחים ומתקרמל.

גלי לופו אלטרץ היא מורה לבישול בריא ומתכונאית.

לאתר: http://cookingcoach.co.il/

פייסבוק: גלי סדנאות בישול בריא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>