join-mailing-list

קינוח שוקולדי

בראוניס להעמיס/ רן בן דוד

מתכון לקינוח רומנטי המורכב מ"מגדל" בראוניס

מתכון לקינוח רומנטי וזוגי, ופינוק מושלם לאוהבים. מדובר במגדל שכולו פינוק משוקולד, ומורכב מעוגיות בראוניס אחת על גבי השניה כשביניהן קרם.

צילום: אסף לוי

צילום: אסף לוי

בראוניס שכבות שוקולד וקרם שוקולד לבן

המרכיבים:

240 גרם שוקולד מריר

250 גרם חמאה מומסת

קורט מלח

225 גרם ביצה

300 גרם סוכר

200 גרם קמח

 

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את החמאה עד לרתיחה, מוסיפים את השוקולד ומערבבים היטב.
  2. מערבבים בנפרד את הביצים והסוכר ולאחר מכן שופכים אל תוך מסת השוקולד והחמאה.
  3. מוסיפים את הקמח ומערבבים לאט וטוב עד לקבלת אחידות.
  4. לאחר מכן, יש לשפוך את המסה לתוך תבנית לשכבה אחידה ולאפות בטמפרטורה של 160 מעלות כ- 12 דקות ולצנן.
  5. לאחר מכן, יש לחתוך לריבועים של 8X8 ס"מ.

 

המרכיבים להכנת הקרם:

400 גרם שוקולד לבן

קורט מלח

400 גרם שמנת קרה

אופן הכנת הקרם:

  1. יש להמיס את השוקולד הלבן, להקציף את השמנת ולערבב שליש מהשמנת  עם השוקולד הלבן.
  2. להוסיף את יתרת השמנת ולקפל בעדינות.

 

צורת הגשה:

  1. להניח במרכז הצלחת עוגיית בראוניס, ומעליה יש להזליף מעט מקרם השוקולד.
  2. להניח מעל עוגיית בראוניס נוספת, ולהזליף שוב מעט מן השוקולד הלבן.
  3. מסיימים בהנחת קוביית בראוניס נוספת, ובפידור של מעט אבקת סוכר.

רן בן דוד הוא השף של קפה ביגה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>