join-mailing-list

כיסוני תפו"א

דורית ברקוביץ'

דורית ברקוביץ'

כיסון בששון/ דורית ברקוביץ'

כיסוני תפוחי אדמה נעימים וטעימים

אני זוכרת שלאחר שנישאתי, הזמנתי את המשפחה לארוחה. רציתי להרשים ולעשות תוספת עם תפוח אדמה,שתהיה שונה מהמקובל .חיפשתי ומצאתי במתכוני המשפחה שעברו מפה לאוזן את המתכון לבצק. לגבי המלית ,מלכתחילה תכננתי שהיא תהיה עם תפוחי אדמה. חשבתי שאם פירה "אוהב" בצל מטוגן אז אין סיבה שבמלית זה לא יעבוד. עוד קצת תבלינים, ויצא אחלה כיסון. מה שכיף במתכון הזה הוא שניתן להכין מראש ולהקפיא. בעת האירוח, מפשירים ומחממים. הכי פשוט שיש!

צילום: דורית ברקוביץ'

צילום: דורית ברקוביץ'

כיסוני תפוח אדמה

המרכיבים לבצק:

 1/4 כוס מים

50  גר' חמאה

1  כף שמן

1  כוס קמח

קורט מלח

 

המרכיבים למלית:

5  תפוחי אדמה בינוניים קלופים

2 בצלים בינוניים קצוצים ומטוגנים

1/2 כפית פפריקה

1  כף שמן זית

מלח,פלפל לפי הטעם

 

לציפוי:

ביצה טרופה עם כפית מים

שומשום לבן ושחור

אופן ההכנה:

  1. מתחילים בהכנת המלית: מבשלים את תפוחי האדמה במים עד להתרככות. מסננים ומועכים לפירה. מוסיפים את הבצל המטוגן ושאר חומרי המלית.
  2. מכינים את הבצק: שמים בסיר את המים, השמן והחמאה ומביאים לרתיחה. מכבים את האש ומוסיפים את המלח והקמח ובוחשים בכף עץ עד להיפרדות מהדפנות.
  3. מעבדים מעט את הבצק ביד עד לקבלת בצק אחיד.
  4. מחלקים את הבצק לכדורים בגודל של גולה גדולה. לוקחים כדור בצק ומועכים אותו בין כפות הידיים ל'פיתה' דקה מאוד.
  5. מניחים כפית מהמלית במרכז ה'פיתה' ומקפלים לחצי. מהדקים היטב את הקצוות ומניחים את הכיסון כשהתפר כלפי מעלה.
  6. לוקחים 'פינצטה' כמו של מעמולים וצובטים את הבצק בצורת עלה.
  7. מורחים בביצה ומפזרים שומשום.
  8. אופים ב180 מעלות כ-30 דקות עד הזהבה.

דורית ברקוביץ, קונדיטורית ובוגרת קורס בישול ב"תדמור", הינה הבעלים של "דורית – יצירה במטבח" – סדנאות בישול ואפיה.

https://www.facebook.com/kitchen.dorit?ref=hl

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>