join-mailing-list

חדר השף

ניר צוק

ניר צוק

אביב בצלחת/ ניר צוק

השף חוגג בפסטיבל אביב מלא טעם וצבע בביסטרו

ימים מלאי עוצמות רגשיות עוברים על כולנו. הנה נחתמה לה עוד מערכת בחירות, שגעשה משך כמה חודשים כשדעות, מפגנים ושלטים כיסו את הרחובות, ןלא שכחו גם להיות נוכחים בסטטוסים בפייסבוקים. יום הבחירות הגיע ושטיח של אלפי פתקים כיסה את הרחובות. והנה, לאחר התוצאות ממשיכות הרוחות להתלהט. כי ככה זה כשאכפת, כך נראה. אז ללא קשר לדעות ולתוצאות, אנו רק נמשיך לקוות שתמיד יהיה טוב יותר ודברים יחלו להשתפר.

החלום האוטופי שלי הוא שיגיעו ימים שבהם הקולינריה תהיה בראש החדשות. כי שם כבר יש הרמוניה. שוקולד לבן ושוקולד שחור חיים יחדיו בשלום. שמן זית וקנולה תמיד נמצאים באחווה…

בינתיים אצלנו בממלכה הקטנה, בביסטרו קורדליה – הירקות, הרביולי, ושאר התבלינים הם אלה ששולטים. לכבוד השמיים הבהירים פצחנו בפסטיבל אביב מלא צבעים וטעמים. זה אומר שאנו מגישים ארוחה מלאה, צבעונית ומקסימה, הכוללת המון דברים טובים – רביולי משלושה סוגים – בורגיון, תרד בר ולבנה עם שום פרסי. עוד בארוחה: כנפיים, ניוקי חוביזה, קרפצ'יו, לחם הבית, סלט, וקינוח מוס. כל אלה מוגשים למרכז שולחן, ועלותם לסועד 100 שקלים. תתקשרו לברר, זה שמח. ועד שתגיעו לטעום ולחוות, הנה מתכון לסלט אביבי להכנה בבית. תיהנו.

salad

סלט עגבניות שרי צרובות

המרכיבים:

500 גרם עגבניות שרי

צרור גבעולי עלי מנגולד

פטרוזיליה קצוצה (חצי מכמות המנגולד)

100 גרם גבינת פטה איכותית

שליש כוס שמן זית

אופן ההכנה:

  1. מלהיטים ווק עם מעט שמן זית. צורבים חצי מכמות העגבניות בחום גבוה עד שקליפתן מתבקעת ומעבירים לקערה.
  2. חוזרים על הפעולה עם הכמות הנותרת של העגבניות.
  3. חותכים את גבעולי המנגולד לחצאים ולרוחב הגבעול, מטגנים בחום נמוך 3 דקות (לדאוג שיישאר פריך) ומוסיפים לעגבניות השרי. מצננים.
  4. לאחר שהירקות מצטננים לטמפ' החדר, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומתבלים במלח ופלפל.
  5. מפוררים מעל את הפטה בעת ההגשה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>